Sivut

maanantai 15. elokuuta 2016

Poimintoja Syksyn 2016 Kirjakatalogeista

Syksyn kirjakatalogit alkoivat ilmestyä jo maaliskuussa, mutta nyt vasta olen päässyt lukujumituksestani sen verran hyvin eroon, että lukusuunnitelmien tekeminenkin taas kiinnostaa. Tässä siis poimintoja syysuutuuksista ja toivottavasti mahdollisimman moni tulee myös löytymään loppuvuoden kirja-arvioista :-) 

Bazar

Kate Morton: Salaisuuden kantaja 
60-luvulla Laurel joutuu seuraamaan järkyttävää rikosta joka muuttaa hänen käsityksensä äidistään niin, että vielä 50 vuotta myöhemmin asia vaivaa häntä. Äiti on jo 90-vuotias ja Laurel päättää selvittää menneisyyden kuviot ennen kuin on liian myöhäistä. 

Lucinda Riley: Keskiyön ruusu
Tässä on niin mahtavan kuuloinen kirja, että laitoin sen välittömästi kirjastoon varaukseen! 1900-luvun alussa maharadhjat elävät Intiassa kukoistuskauttaan. Jalosukuisen mutta köyhtyneen perheen tytär Anahita ystävystyy prinsessa Indiran kanssa ja pääsee tämän seuralaisena sisäoppilaitokseen Englantiin. Mutta sitten syttyy ensimmäinen maailmansota. 

Katherine Bancol: Suudelkaa minua
Koska oi koska ehdin alkaa lukemaan Pancoleja! Tämäkö ei kuulu Mimmit-sarjaan?

Gummerus 

Minna Rytisalo: Lempi
Kun esikoisromaani sijoittuu Lapin sotaan, olen heti mukana. En tiedä johtuuko se äitini ystävättären omista kokemuksista joista minäkin teini-ikäisenä kuulin vai jostain muusta, mutta Lapin sota saa minut aina höristämään korviani. Kirjan esittelyssä on mielestäni hieno lause. Romaani osoittaa, miten emme koskaan näe toisiamme kokonaisina - meidän tarinamme sivuhenkilöt ovat pääosassa omassa elämässään. 

Chris Cleave: Sodassa ja rakkaudessa 
Kustantaja kehuu syksyn suurimmaksi lukuromaaniksi ja lukuromaanien ystävä vastaa kutsuun. Rakkautta, rohkeutta ja sodan mielettömyyttä Lontoon pommitusten keskellä.

Muriel Barbery: Haltiaelämää
Kaksi tyttölasta joista toinen ymmärtää kukkien puhetta ja toinen on erityisen lahjakas pianonsoittaja. Tämä ei ole ihan mukavuusalueellani, mutta jokin kiehtoo. Jään seurailemaan blogiarvioita.

Karisto
Niina Hakalahti: Lumilinna
Veera ihmettelee välillä miksi hänen miehellään Samilla ei tunnu olevan mitään historiaa aikaan ennen Veeraa. Menneisyys alkaa paljastua, kun ovelta löytyy nuorisokotikaveri sekä henkilö jota Sami ei ole tavannut yli 20 vuoteen. Edellinen Hakalahden kirja oli mieleinen. 

Otava 

Johanna Valkama: Itämeren Auri
Voiko viikinkimiehen ja suomalaisen parantajaneidon rakkaus kestää? Miksi oi miksi näissä tämän aikakauden kirjoissa se naispäähenkilö on aina parantaja! Kun en jostain syystä lainkaan tykkää niistä yrttiensä kanssa pelaavista parantajista. Havasteen uusi sarjakin on lukematta sen takia.

Sanna Tahvanainen: Pikkumusta 
Ooh! Romaani Coco Chanelista! Minua vähempää voi tuskin muotia seurata, mikä ei todellakaan tarkoita sitä, etteikö Coco Chanelin glamourelämä kiinnostaisi!

Sirpa Kähkönen: Tankkien kesä
Koska oi koska ehdin lukea Kuopio-sarjan? Luin Graniittimiehen ja se oli hyvä sekin. Uskon että tykkäisin tästä kehutusta sarjasta!

Enni Mustonen: Ruokarouva
Idasta on tullut itsellinen nainen, sillä perinnön turvin hän on perustanut täysihoitolan. Idan vieraina viihtyvät muun muassa Eino Leino ja L. Onerva. Kirjassa kohdataan myös sisällissodan vuodet.

Julian Fellowes: Belgravia
Downton Abbeyn tekijän lukuromaani 1840-luvun Lontoosta jossa salaisuudet kuohuttavat seurapiirejä. Kutkuttavaa!

Emma Cline: Tytöt
Kalifornia 1969 ja hippiaate vie mukanaan myös 14-vuotiaan Evien. Vapaan rakkauden kommuunissa taustalta paljastuu raadollinen totuus kun tapahtumat riistäytyvät käsistä. 

Siltala

Helmi Kekkonen: Vieraat
Viini on kylmää ja pöytä katettu, vieraat voivat tulla. Omilla tahoillaan vieraat valmistautuvat illallisille tietämättä että jotain on muuttumassa. Kiehtovan salaperäistä!

S&S

Care Santos: Suklaan maku
Kolme naista kolmen eri vuosisadan Barcelonassa. Lempikaupunkiini sijoittuva historiallinen lukuromaani kuvaa naisen aseman ja toiveiden muuttumista, intohimon suklaaseen säilyessä.

Tammi

Pirjo Tuominen: Hiljaiset huvimajat
1900-luvun alun Tampere on teollisuuskaupunki ja työn kutojana Finlaysonin tehtaasta saa nyös Sofia. Rankka työ ja monet ennen aikojaan menehtyneet työtoverit saavat Sofian kiinnostumaan työväenaatteesta. Olen aina pitänyt Tuomisen historiallisista romaaneista joten tähän syysuutuuteen tartun mielelläni.

Wsoy

Tuula-Liina Varis: Huvila 
1929 Rakel menee vihille taiteilijan kanssa ja muuttaa tämän hirsihuvilaan. Syntyy tytär, palkataan piika ja nämä kolme naista jäävät keskenään asumaan huvilaa, kun isäntä lähtee "rakentamaan uutta Eurooppaa".

Syksyn kirjakatalogeista kertyi poimintoja hieman vähemmän (17) kuin kevään vastaavista (21). Lukemista tulee silti riittämään, tunnetusti myös listan ulkopuolelta. Ensi vuonna on taas mielenkiintoista päivittää lista ja nähdä mitä tuli luettua ja miten ennakko-odotukset kohtasivat todellisuuden.


12 kommenttia:

  1. Näistä olen lukenut jo kolme hyvää kirjaa, mutta jäljelläolevista eniten odotan Itämeren Auria. Tytöt ja Haltiaelämä tulevat heti kiinnostavina perässä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi, olisi ollut kiva kuulla mitä olet lukenut ja oliko hyviä! Pitää käydä varovasti vaklaamassa blogissasi :-)

      Poista
  2. Pyysin juuri arvostelukappaletta Cleaven teoksesta, vaikutti niin hyvältä :)

    VastaaPoista
  3. Sinulla on monta samaa listattuna kuin minulla. Eniten odotan Tyttöjä ja Haltiaelämää. Siilin eleganssikin on vielä lukematta.

    VastaaPoista
  4. Kävin etsimässä listasi ja lukuromaanithan meillä näyttää olevan yhteisenä mielenkiinnon kohteena, eli nuo Morton, Riley, Fellowes :-)

    VastaaPoista
  5. Olen näistä vain Lempin lukenut ja pidin kovasti. Emma Clinen Tytöistä kirjoitettiin Sunday Timesissakin (pääosin positiivinen arvio) ja se on minunkin lukulistallani. Niina Hakalahti kiinnostaa - olen lukenut häneltä Uimataidon, josta pidin. Hyvä kattaus sinulla!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lempistä olen kuullut pelkkää hyvää ja että kaunista kieltä on odotettavissa :-)

      Poista
  6. Vastaukset
    1. Tytöt näyttää olevan todella monen lukulistalla ja Lempiähän on jo luettukin :-)

      Poista
  7. Voi, ihana lista, paljon samoja. Lukupinossani on Salaisuuden kantaja ja Tytöt. Auria luen parhaillaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niiltä kahdelta odotan paljon :-) Auria katselin eilen kirjaston Vippihyllyssä ja olisin siihen varmaan tarttunut mutta olin juuri aloittanut Lopotin. Minullakin on lukupinossa kaksi näistä listatuista, Belgravia ja Ruokarouva.

      Poista